Odkazy

Zvukařina
mojokytar

mojokytar

Hodnocení uživatele: kladné hodnocení uživatele (5) / záporné hodnocení (0)
Datum registrace: 08. 10. 2008 16:42
Telefon: 220877007
E-mail: jon.murch (zavináč) yahoo.com

Aktivní inzeráty uživatele

Uživatel nemá aktuální inzeráty

Hodnocení uživatelů

Kurzy pro pokrocile zvukare okolo hudebni veletrh 5-6.10

07. 10. 2013 16:14  |  tomato

Presnost, ferovost, profesionalita, ustretovost. Jednanie s tymto clovekom je radost

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

Kurzy pro pokrocile zvukare 26-28.4

10. 04. 2013 19:38  |  Tudy

Velice přínosný kurz. Doporučuji i všem pokročilým nadšencům do zvuku.

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

Kurzy pro pokrocile zvukare 7.5 nebo 14.5

07. 05. 2011 08:48  |  MAJ

Skvělá komunikace, za vložené peníze jsem dostal víc, než jsem čekal. DOPORUČUJI.

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

Roland Audionics a Digidesign

18. 11. 2009 17:09  |  pnovak

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

Roland Audionics a Digidesign

18. 11. 2009 15:30  |  wave777

koupil jsem od Jona efekt Roland DEP-5 --- přístroj přišel přesně dle domluvy - perfektně zabalen - stav odpovídající popisu - mohu tedy jen doporučit. A děkuji!

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

Diskuze uživatele

15. 04. 2012 17:25  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

Bohozel je to uz par let! Prodaval jsem svuj Series II pred 21 let. Nespominam jestle jo nebo ne. Kazdopadne existuje nekolik ruzne voice karty a nejsou vsichni na stejne uroven, dokonce i na series III byl asi 10 upgradu behem zivot stroju. . Urcite PPG byla skvela firma a dneska je tesky spominat jak to byla kdyz Wave 2.2 byla novinka. Podstatne prophet 5 byl v ti dobe king, takze ppg byla jako z jine planeta. (psal jste ze prophet 5 nemate rad - to je taky pripad kde existuje verzi s SSM nebo Curtis chipy. Mel jsem rev2 s ssm chipy a byl to nejlepsi analogove polysynth bez konkurent, a upilne posledni analogue jsou jsem prodaval. Ti curtis chipy maj nudne zvuk s porovnani s SSM). Mel jsem taky Prophet T8 a to byl hodne slaby oproti P5.



Je to pravda ze na fairlight jste musil vse udelat sam ale nejsem predsviceni ze to byl mozne vytvorit neco tak perfektni jako u PPG ani s nejlepsi snaha. (R2D2 z starwars zni jako by byl ze fairlight mimochodem - takove zvuky to dela dobre :) ) Mel jsem taky PPG wave 2.2 a 2.3 v stejne dobe jako ti Fairlighty. Zajmave na PPG byl podobni jako u fairlighta, kde series II mel svim spusobem cistejsi zvuk nez series III, wave 2.2 byl lepsi nez 2.3. Dokonce muj 2.3 byl skoro permanenti prepnute jako 2.2. Proste ten zvuk mel veci koule!

Kazdopadne pisu to tady jenom aby ten skusenost mohul podat dal - casto mame trochu romanticke predstavy o stare zarizeni ktera nam nuti preplatit neorazne sumy za ni.....! (jsem stejne vinen z toho jako ostatny!)

Fairlighty nejsou tak zacne jak clovek mohul predstavit. Vyrabeli nekolik set kusu, a vic nez pulku prodavali v Anglia. Tam bych hledal ale jen za dobre peneze, a jen series IIx (nebo pripadne seriesIII) pokud to by nebyl kauf za min nez 1000 libre. (spominam na dobe kde byli na prodej za 500libre jenom - cca 1992).

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

15. 04. 2012 01:11  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

Nemohl jsem nepripojit se k diskuse o Fairlightu. Wave777 ptal jestle nekdo tady mel primy skusenost s nim. Tak ano mel. Mel jsem series II a series III(ten byl tady v 90let). Muzu ric ze lowpass ma pravdu kdyz rika ze samply fairlightu z jine nastroje nezni stejne a predevsim pri hrany akordy. Fairlight utajil svuj kanalove karty. Dokonce ani v oficialni servicni kniha tenhle schemate chybelo. Slo to o to ze vse jine samplery (jeste do dneska) pouzivaj multiplex chipy aby vytvorily akordy. Fairlight ne. Tam kazda hlas mel vlastni soucastky. A je v tom neco vic. Zvidavost mne nutil studovat jeji hlasove karta. byl to jako oscilator :) Samply nebo digi waveformy modulovaly opravdicke oscilator, tim padem kdyz na fairlight hrajes akord ten zvuk je veci,bohatsi atd jako u akusticke nastroj. Vse jine samplery jsou presni na opak - dobre monofonicke ale tenke s akordy. Series II taky nemel problem s alias zkresleni. Mohul jsi transponovat masivni a zvuk porad hralo. Series III uz nebil tak dobre v tomle i kdyz samozreme celkove kvalita byla nesrovnatelni lepsi. Mellotron je podobni s akordy vuci samply taky. (ano taky jsem mel mellotron - to byl muj milacek)

Jen bych taky chtel ric ze samplovani byl hlavny trhak protoze ti moznosti tam vytvorit zvuky ala ppg/VS nebyli moc dobre. Cast ten software nedotahaly do konce (to same u series III) Fungovalo to ale ne jak slybovali, a hlavne s porovnani s PPG to znil dost bilbe!

Jestle jsi divali na klip s Herbie Hancock/Rockit tam taky muzes slyset jak neskutecni hlasite ti floppy disky jsou a taky vsymnout ten clovek u pocitacove klavesnice - to byl takzvani programator a to byl dobre dzob v 80leta :)

Jinak na pisnicku rokit je taky slyset Rhodes Chroma analogue. Kate Bush nebo Peter Gabriel jsou taky dobry pro Fairlightove ukazky. Fairlight Basa obzvlast je dobre...

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

09. 04. 2012 08:36  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

Dnes jsem nahrával zpěvy a v podstatě mám hotový mix a první master. Samozřejmě ještě s tím budu pracovat, ale je to hotové tak na 90%. Pokud bych to už teď přímo vypálil na CD, vůbec se za to nemusím stydět mám lepší zvuk než většina nahrávek co je třeba na bandzone a muzikanti mají otevřené pusy údivem, jak to hraje. To psal clovek ktera uz ma za sebou vse kurzy. (mastering kurzu pred 14dnu). Jen tak dal :)

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

01. 04. 2012 12:48  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

ted jsem dostal prosbu jestle bych nemohl zminit termin na 27-29.4, a mohul bych kdyby byl o tenhle termin vice zajmu. Napiste mne kdy by Vam vic vyhovelo. Prosim na @YAHOO.COM ne gmail. S pozdravem Jon Murch

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

26. 02. 2012 16:31  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

Pro vsechni absolventi kteri chteji ucit o mastering je to konecni tady. Cena je o trochu vic nez ostatni kurzy ale porad prijatelni doufam. Tesim se na Vas.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

22. 12. 2011 15:22  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

I pres tento smutny den preju vsem krasne svatky a velike podekovani vsem ucastnikum kurzu. Bylo to zabavne a tesim s opet v novem roce. Jon Murch

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

14. 12. 2011 01:14  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

Nasel jsem jeden AKS v Americe a komplet sade kartu v Anglia.

Hledej na net jsou tam.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

08. 12. 2011 16:40  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

Zajmave tematu :) Mel jsem obrovske stesti pres cca 25let. Koupil jsem AKS od puvodni majtel za 250libre. To byla kauf i tenkrat (bezni cena byla 800). To byl muj nejoblinejsi nastroj. Tam kde jsem vytvoril originalni zvuky. Mel jsem ho tady v Praze nekolik let nez jsem ho prodaval abych neco koupil do studia. Lituje si toho ted ale to je zivot. Da by si ric ze pro mne to byla zvuk VSC3/AKS ktera mne navedl na cestu k studiove praci protoze uz jako dite jsem poslouchal tenhle synth na detske porady na BBC, napriklad DR.WHO. Pro mne taky to byl spilneni sen ho vlastnit. Jen jsem chtel dodat ze AKS je v skutecnost daleko lepsi zabave nez VSC3. Je to diky ten sequencer. Dokonce casto na LP desky z 70 leta byl napsani VSC3 i kdyz pouzivalo AKS, napriklad desky od Pink Floyd... Vlastnit original je skvele vec ale dneska hodne drahy zalezitost, osobni chystam si vyrabit klone :)

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

17. 11. 2011 10:55  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

Ahoj, vim ze na muj kurzu je pro nikdo hodne informace na ras. (taky pamatuje jak si sel parit mezitim!!) Je to otasku taky jake moznoste mate potom na vyskoseni vsechno v klidne situace a ne primo pri koncertu. Pro konkretni otasky jsem tady pro vse absolventu, staci mne napsat mailu. Taky nabizim osobne konzultace pro absolvanty za cena 2500kc za den kde muzeme pobrat vasi vlastni stopy a resit konkretni problemy tykajici vasi praci. To co ucite na kurzu je presni jak na to v situace kde mate vsechni potrebni zarizeni atd. Na zivo to casto nemame idealni vybaveni ale da s aplikovat stejne koncepti a budu to fungovat skvele taky. Ovsem neresily jsme otasky tykajici PA behem kurzu. To je kurz o Mixovani a je v tomhle jedine zvuj druch. Jine kurzy soustredi vic na takove otasky jak asi jeste mas, treba jak pripravil Dominik u Music City, ale zas tam neucite si nic o jak konktretni na mix. Kazdopadne s otasky jako otáčení fáze apod. myslim ze tohle by mohul byt na internet i v cestinou a 100% je k nalezeni v anglictinou. Ale klidne mne vse napis v mailu a pokusim te to vysvetlit. S pozdravem Jon Murch

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

03. 10. 2011 09:22  |  mojokytar kladné hodnocení (5) / záporné hodnocení (0)

Problem s spatne zvukare neni jen tuzemski. Bohozel s tohle setkavame vsude, ale chtel jsem jen ric ze to neni farove ukazovat na zvukar. Ten clovek snazi udelat svuj prace co nejlepe jak umi. Vsechni lidi kteri uz prisli na kurzu byli svedomity a profesonalni v svym postupem k praci.

Mezi nim najdeme i nekteri z nejlepsi tuzemski zvukari, dokonce i vitez dva sosky andel. Tehle lidi delali dobre zvuk i pred kurzem. Ted po kurzu jsou tak spokojeni protoze konecne pochopily o co dej a uz vi jak na ni s jistota ze delaj vse spravny. Ze nedokazali predtim udelat zvuk lepe ukazuje na to, ze temer vse jsou najdeme o ni napsane je v nejakym spusobem vadna...! Kazda zvukar snazi cist co nejvic aby skolil sam sebou, ale trva to nejake dobe nez clovek pochopi, ze to co pisu vsude neni ono.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

banner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace