Odkazy

Zvukařina
futuresound

futuresound

Hodnocení uživatele: kladné hodnocení uživatele (1) / záporné hodnocení (0)
Datum registrace: 13. 09. 2008 06:13
E-mail: filip (zavináč) futuresound.cz

Aktivní inzeráty uživatele

Uživatel nemá aktuální inzeráty

Hodnocení uživatelů

SUPER SCOOPER 18" - výroba reprosoustav

29. 12. 2009 08:02  |  BACZA

Ahoj, to je nostalgie. Na tohle jsme zvučili v 80. letech a fakt to hraje a hlavně tlačí neskutečně. Tlačí to i do dálky, s 8 ks jsme tenkrát perfektně "zabasovali" i 10.000 lidí na amfiteátrech. (Např. Plzeň Lochotín). Komu nevadí váha a objem při dopravě, ten získá s dnešními citlivými a výkonými repráky basovou zbraň. Tak držím palce výrobci.

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

PRO VŠECHNY ZOUFALCE CO SI NEUMÍ DĚLAT REKLAMU JINAK

10. 12. 2008 16:45  |  filipes8

to je reklama na futuresound?

Hodnocení:

Diskuze uživatele

10. 01. 2011 02:54  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

To jaká je výrobní a prodejní cena je věc o které nemá asi smysl diskutovat - je to otázka nabídky a poptávky. Stejně jako KV2 vyrábí bednu VHD 4.18 kterou vyrobí za 14tis a prodává ji za 90 tis, tak my vyrábíme Scooper za náklady 19,5 tis a prodáváme za 30 tis. Nejsme charita a ta cena je za kvalitní bednu pořád velmi slušná. Vyrobit Scooper není sranda, jen dřevo včetně cnc obrábění stojí kolem 7 tis, mříž s lakem, držadla, téměř 4kg kvalitní barvy na ks, 3 hodiny na složení, 3 hodiny příprava do laku, 6 hodin s přestávkama na zaschnutí v lakovně, 2 hodiny na instalaci terminálů, držadel, konektorů. K tomu nějaké to cestování na nákup materiálu, provoz dílny, topení a energie... Pořád se vám to zdá málo? Můžete to zkusit v téhle kvalitě vyrobit a pak se zamyslet nad tím, za kolik je chcete prodat.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

...

10. 01. 2011 02:43  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

Pánové, začínám mít pocit, že příspěvky některých uživatelů jsou někde za hranicí profesionálního ozvučování. To, že si uživatel Martin888 vykutil na základě nějakých plánu jakýsi Scooper a dal do toho, ja definuje velmi dobrý reproduktor, ještě nezaručuje velmi dobrý výsledek. Vzhledem k tomu, že za dobrý reproduktor považuje i přemotaný reprák z kina si tak nějak dělám jasnou představu o výsledku jeho snažení. Proč cpát zmiňovaný reprák z kina do bedny KV2 taky nechápu - Krampera jistě tu bednu na reprák z kina nekounstruoval a myslím že je právem v téhle zemi považován za opravdového odborníka. Situaci co popisuje Martin888 vidím zjednodušeně tak, že měl někdo bednu KV2 a rozhodl se jí vytunit - vyhodil původní repráky a aplikoval do ní přemotané repráky z kina. Připadá mi to trochu absurdní. To že se vám, Martine888 nepovedlo vyrobit scooper taky aby fungoval, nebo jste do něj nacpal špatnej reprák, neznamená že ty naše nehrajou. Připomíná mi to jak jsem kdysi prodal dvě bedny člověku, co je rozebral, okopíroval včetně výhybky, nacpal do toho místo RCF Eminence a stěžoval si že to nehraje. Vaše příspěvky mi připadají jako hodnocení našeho Scooperu podle Scooperu, který jste vyrobil podle jiných plánů.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

..

09. 01. 2011 03:47  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for martin888: je to asi věc subjektivního názoru, Mám rád zvuk Scooperu a právě proto je vyrábím. Mnohem raději bych vyráběl nějakou jednoduchou bednu z pár desek, která je za odpoledne hotová, jenže tohle prostě hraje a nikdy jsem neslyšel jinou basovou bednu hrát tak, aby mi stálo za to ji kopírovat a propadovat. Proto každému nabízím možnost poslechu a vyzkoušení. Pro své aplikace používám scooper v rozsahu 45-100Hz, mám zvýrazněnou frekvenci 58Hz a zatlumenou 100Hz (tak to bylo nastavené na Demu 2) a opravdu nemám pocit, že by to hrálo málo basově. Jde zvýraznit i frekvence okolo 40Hz, ale netuším k čemu je dobrý ten téměř subsonický zvuk - pak už basy postrádají konkrétnost.

Každopádně, jak tvrdím pořád, je to každém z nás, komu se co líbí a jaký má vkus. Mimochodem, náš Scooper je o 40mm větší než ten v těch plánech :-)

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

29. 11. 2010 16:26  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for mig3: není to tak docela pravda, jednou jsem podobným nástrojem hrál na záda jednomu vesnickému balíkovi co zlobil na diskotéce a fungovalo to docela dobře i bez napájecího zdroje. Je to spíš na ruční pohon, ale za tyhle prachy se pro podobné aplikace hodí více teleskopický obušek....

Hodnocení komentáře: (1) / (0)

re:

23. 11. 2010 23:11  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

Driver který je v této bedne je jeden z vyšších modelů, ale pořád se jedná o standartní fabrický reproduktor, stejně jako v originál bedně. Osazení 2x8 by mohlo být třeba v v bedně VHD 2,0, tu jsem ještě nerozebral, ale taky na to dojde. Když se podíváš do katalogu eighteensound, zjistíš že ta nejvyšší řada je výrazně dražší než všechny ostatní repráky co mají v nabídce, dle mého se jedná právě o tuto řadu, kterou dává KV2 do beden, ale pořád jsou to standartní fabrické repráky, jen top kvalita. Další věcí je i to, že na papír se dá napsat cokoliv...

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

re

22. 11. 2010 07:53  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

Není to pravda, jsou tam obyčejné fabrické repráky. Pár original beden jsme rozebrali, dokonce jsme nějaké repráky přeměřili ve stejné ozvučnici. Jediné čím se repráky lišily bylo to, že byly montované pře hliníkové plechy aby se lépe chladily. Tu fámu o zakázkových reprákách šíří většina firem hlavně proto, aby to odradilo ostatní od výroby kopií.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

re:

17. 11. 2010 14:31  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

Na prezentaci DEMO 2 jsem tuhle bednu neměl - mohli jsme prezentovat jen bedny s reprákama RCF, BC apod... V tomhle je stejné osazení jako používá KV2, tedy Eighteen Sound, takže jsem to na Demo nemohl vzít. Co se týká porovnání s originálem, tak je to sluchově nerozeznatelné - celé je to jen o pressetu pro DSP. Co na nás říká KV2 netuším, ale myslím že mají svých starostí dost s čínskejma kopiema, dokonce i s logem KV2, které číňan sype na trh v závratném množství :-) Každopádně jim nehodlám kopírovat celý sortiment, ale tahle bedna se mi líbila...

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

19. 10. 2010 03:22  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

baltickou břízu prodává třeba Finnforest, je potřeba kupovat pouze třídu A. Jedná se o překližku vyrobenou ze severského nebo baltského dřeva - má vlákna odolnější proti vlhku a je vždycky lepená vodovzdorným lepidlem. Pro výrobu beden používáme pouze Finskou, protože Ruská se nevejde do tloušťkové tolerance. Co se týká váhy, tak je výrazně lehčí překližka, navíc je pevnejší a není potřeba používat takovou sílu. My používáme na basy 15-18mm a na výšky 15mm silnou.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

01. 10. 2010 14:14  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for Tudy: OK, jdu se podívat do spamu a napíšu:-))

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

30. 09. 2010 06:18  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

pánové díky za pochvalu, děkuji také panu Klimentovi za měření a výhybky - zatím jsem to zkoušel jen na dílně na malý výkon bez equalizace a potřebného zpoždění, ale hraje to velice příjemně a vyrovnaně. Dnes večer bedny instaluji v klubu v Opolanech (4ks + 4ks Super Scooper), tak dám vědět jak to hrálo na plný výkon. Co se týká prezentace, tak na tom pomalu pracuju, ale nějak to nestíhám, protože jsem pořád v dílně - dokončoval jsem 3 velké sady beden včetně této. Vím že je to nedostatek a snad to už brzy vyřeším.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace