Odkazy

Zvukařina
futuresound

futuresound

Hodnocení uživatele: kladné hodnocení uživatele (1) / záporné hodnocení (0)
Datum registrace: 13. 09. 2008 06:13
E-mail: filip (zavináč) futuresound.cz

Aktivní inzeráty uživatele

Uživatel nemá aktuální inzeráty

Hodnocení uživatelů

SUPER SCOOPER 18" - výroba reprosoustav

29. 12. 2009 08:02  |  BACZA

Ahoj, to je nostalgie. Na tohle jsme zvučili v 80. letech a fakt to hraje a hlavně tlačí neskutečně. Tlačí to i do dálky, s 8 ks jsme tenkrát perfektně "zabasovali" i 10.000 lidí na amfiteátrech. (Např. Plzeň Lochotín). Komu nevadí váha a objem při dopravě, ten získá s dnešními citlivými a výkonými repráky basovou zbraň. Tak držím palce výrobci.

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

PRO VŠECHNY ZOUFALCE CO SI NEUMÍ DĚLAT REKLAMU JINAK

10. 12. 2008 16:45  |  filipes8

to je reklama na futuresound?

Hodnocení:

Diskuze uživatele

re

19. 11. 2012 22:52  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

Sehnat dobrý stroboskop není až tak úplně jednoduché. Je to stejné jako s lampama např HMI575 - dá se koupit z číny nějaká mrdka za dvě stovky, nebo Osram za necelé dva litry. Rozdíl je naprosto jasný, čína jde za chvíli pryč (do prdele). Stejně tak je to s výbojkou v tomto stroboskopu - jedná se velmi kvalitní strobáč, který přestože je již starší snadno několikrát přežije ty laciný jebky co se tady množí z číny. Takže 2800 kč je za tohle slušná cena.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

:-)

09. 09. 2012 02:19  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for Kovalik: to co popisujete je známý fakt, ne nadarmo se říká, že by měl zvuk ohrnovat nohavice u kalhot. Ve špičkových kinech, divadlech apod. se používají tzv. infrabasové bedny pro zvýšení dramatičnosti. Měl jsem v ruce pár plánů na tyto infrabasy a všechno bylo tak monstrózní, jako např 4x21 palců v jednom infrabasu apod, že jsem se do toho raději nepouštěl. Vyrábí to např Funktion One a sehnat od toho plány není problém, jen nevidím důvod proč to vyrábět, když si stejně jde většina rádoby zvukařů koupit mrdky od RH Sound a ještě mají tu drzost tvrdit že je to dobrý. Prvopočáteční nadšení z výroby mě po zjištění, že nejdůležitější parametr reprobedny pro většinu potencionálních zákazníků je cena. Jinak bych infrabas vyrobil snad jen tak z nudy, protože mám rád všechny ty netradiční a hlavně monstrózní řešení. Každopádně Super Scooper hraje dost hluboko, tak jsem neměl důvod ani vyrábět jeho jednadvacetipalcovou nebo čtyřiadvacetipalcovou verzi. Pro zvědavce je tady odkaz na Funktion One http://www.funktion-one.co.jp/images/products/ihd/IH-D_SpecSheet.pdf

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

28. 08. 2012 14:34  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for ff: jen takový tip, italský reprák bych osobně nekupoval v americe :-) V Itálii nebo na Slovensku stojí výrazně méně .-)

for Fari: z žádné jiné bedny nejde dostat tak velký tlak, tak možná proto se to používá i na Dub. Scoopery vyrábíme hlavně pro diskotékové a klubové instalace, protože nemoc českých podniků je hlavně v tom, že všude chybí basy a většinou i kvalitní zvuk.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

28. 08. 2012 03:55  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for ff: EAW používá repráky Eighteensound model 18LW1400. Nejsou nijak upravené ani vyráběné na zakázku. Osobně považuji SB1000 za nepovedenou bednu, neumí rychlý kick a jen hučí, ale je v ní tenhle reprák, jen má na sobě samolepku EAW.

for Caligula, Exxxi, basox, Tudy, MichaelBek: díky za rozumné názory, je dobré vědět, že někdo ocení snahu vyrábět věci kvalitně, i proto nám všem ve Futuresound i nadále stojí za to se snažit.

for nitroděj: mě nenaserou ani ty co nic nedokázali a jen žvaní a jsou chytrý jako rádio. Podle nicku bych tě tipoval na technaře co zná bedny jen z katalogu, nebo z nějaké fet-party po několika jointech. Dotaz na EAW mě nechává klidným a když vím co je uvnitř, tak klidně poradím. Narozdíl od tebe má ff dost inteligence a slušnosti a přichází se smysluplným dotazem. Ty tady jen prudíš, ale práce za tebou není vidět žádná.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

re

12. 08. 2012 06:38  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for Kovalik: o tom jak to v reálu hraje s dobrým presetem se může přesvědčit každý, koho to opravdu zajímá. Kousek od Prahy jsou v Opolanech 4 ks na velkém sále. Tohle dohadování je o ničem.

for nitrodej: Již po několikáté tady narážíte na cenu 30 litrů - co vás na tom kurva sere? Je to snad hodně za kvalitní výrobek? Jen CNC opracování a finská překližka stojí 7500 korun, protože to nechci amatérsky patlat na formátovací pile. Reproduktor stojí 11000,- korun a to nepočítám hromadu času, barvu, mříž nebo terminály. Měl bych to snad prodávat za 15 litrů a doplácet ze svého za to, že jsem si dovolil něco dělat, ne jen blbě žvanit v diskuzi? Divím se, že ještě neprudíte s cenou KV2, který si říkají za VHD4.18 asi 80 litrů a výrobní cena není ani dvacet. Nebo můžete zkusit napsat mail do EAW, že si dovolují chtít ranec za SB1000, která navíc nemá výkon, ani kvalitu zvuku. Máte snad pocit že bude někdo prodávat kvalitní výrobky za cenu čínských sraček? Pod obrázkem máte fotky z výroby, můžete si zkusit taky něco vyrobit v podobné kvalitě a přemýšlet o tom kolik by ta práce asi stála. Říká se tomu podnikání, ne charita. Možná jsem sprostý nebo arogantní, ale serou mě lidi, co si to ani nehodlají poslechnout, ale mají naprosto jasno v tom jak to hraje a kolik by to mělo stát peněz.

Myslím že další dohadování asi nemá smysl. Nikoho nenutím aby si kupoval naše výrobky, pokud se mu zdá cena vysoká. Jen vím, že to nikdy nebudeme dělat mizerně, z mizerných materiálů nebo repráků abysme se dostali na nižší ceny. Sraček je na trhu dost a nemá smysl vyrábět další.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

07. 08. 2012 04:16  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

Opět realita vs teorie:

for Wizard x: díky za pozitivní koment a docela by mě zajímalo jak se líbil poslech v Opolanech. Budu předpokládat že tam hrál nějaký slušný dj co nedokurvil zvuk mixem od Behringeru :-)



For Nitroděj: To jak hraje Scooper v porovnání se stovkou jiných beden měli možnost porovnat stovky návštěvníků na Demo II v Brandýse nad Labem ve stejných podmínkách. Podle jejich reakcí při měření tlaku to bylo velké překvapení. Do klubu Kotnov jsme dělali instalaci, ale každý kdo je trochu znalý akustiky dobře ví že bez zatlumení na tom sále nebude fungovat nic tak jak by mělo. Jak to občas bývá, tak v rádoby VIP podniku neurčuje akustiku zvukař, ale homosexuální designer, případně architekt a podle toho to pak i hraje. Proto všem doporučuji poslech v nezávislém prostředí nebo v akusticky kvalitním sále, jak už jsem popisoval Dance Hall Opolany. Co se týká JBL JRX apod, tak já se tu ale nebavím o ceně ale o zvuku. Cena nikdy nebyla součástí parametrů aparatury a neurčuje jak co kvalitně hraje (možná jak pro koho). Naopak považuji za velmi smutné, že JBL vypustili do světa takovou hrůzu jako je série JRX. Chápu že to pro ně byl byznys, ale zároveň i celosvětová ostuda.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

10. 07. 2012 04:04  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

zkusím to vzít odzadu:-)

for speedboy: díky za referenci :-) Každopádně v klubu Kotnov je mizerná akustika a designer podniku nám nepovolil instalovat akustické panely a basstrapy, proto tuto instalaci nepovažuji za úplně ideální. Výkonu je tam opravdu moc, ale vysoké stropy, kamenné zdi a dlažba prostě udělají své. Oldies stage je na tom akusticky mnohem lépe. Pro opravdu kvalitní poslech doporučuji Dance Hall Opolany, kde jsou nainstalované 4 Scoopery a 4 Mh1261. Je to velký sál a výkonu je tam opravdu tolik, že se na parketu nedá nadechnout.



for electricamusica: v Dance Hall Opolany to přesně takhle funguje - je tam výborná akustika a ohromný výkon. Opravdu si to stojí za to dojet poslechnout :-)



for Saman: realita je taková, že tam propad není, ale naopak kolem 70-100 Hz výrazně narůstá citlivost, proto je potřeba ho na procesoru potlačit až od -7db. Naopak na frekvenci 48 Hz doporučuji přidat až 5 Hz. Výsledkem je hluboký a příjemný bas s ohromným tlakem. Mimochodem, náš scooper je ještě o 4cm hlubší než Mogaleho, i když původně vycházel z jeho plánů.



for Wizard: díky za odkaz, vypadá to zajímavě. Každopádně nevím jak hraje patnáctipalcový scooper, ale u toho našeho mám skoro pocit, že už to ani víc hrát nemůže. Nikdy jsem neslyšel bednu, která by dokázala udělat větší tlak a to jsem měl možnost to porovnat na Demu II. s hromadou značkových beden. Porovnával jsem to na stejném zesilovači s L-acoustic SB218 a vedle scooperu to hrálo jako chudý příbuzný :-) Ostatně, kdybych někde slyšel lepší bednu, už bychom ji vyráběli :-) Nechci ale v žádném případě podceňovat Hogscoop, ale realita je taková, že lidi snad ani nechtějí kvalitní věci a raději si za pár korun kupují čínské sračky. Výroba prototypů, program na cnc router a pod. je poměrně drahá záležitost, vzhledem k malému zájmu lidí o kvalitní věci. Každý kdo náš zvuk slyšel byl nadšený, ale pak začal počítat peníze a zjistil, že jsou na trhu i výrazně levnější, rádoby značkové bedny a koupil si nějaký šrot typu JBL série JRX. Vím určitě, že odvádíme kvalitní práci za kterou se nemusíme stydět, ale asi jsme mizerný obchodníci a potřebovali bychom kvalitního obchoďáka. Třeba se jednou situace zlepší a dojde i na vyzkoušení Hogscoopu :-) Jinak jde do Scooperu dát reprák 18N451 nebo 18sound9600.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

07. 04. 2012 05:11  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for Jiriczek: Vyrobili jsme jich jen velmi málo, bohužel lidi víc kupují laciné věci z číny. 4 prototypy s jinou hornou má jeden zvukař z Benešova a 4 Ks bi-amp jsou pevně instalované v Dance Hall Opolany na velkém sále v kombinaci se čtyřmi subwoofery Super Scooper.Je tam celkem slušná akustika a je možnost si to tam poslechnout i někdy přes týden. Na Demu jsme tuto bednu neměli už jen proto, že je osazená reproduktory Eighteen Sound.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

**

03. 04. 2011 23:50  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

To je nádhernej efekt, ale vzhledem jeho ceně si myslím že v téhle republice nebude ani jeden. Zkus Ebay, případně nějakou Italskou inzerci, občas se tam podobné věci objeví.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

**

10. 01. 2011 03:21  |  futuresound kladné hodnocení (1) / záporné hodnocení (0)

for exxxi: Používám je převážně na reprodukovanou diskotékovou muziku a tam připadá jako nejlepší naladění kolem 55-60 Hz. Známej zvukař je má naladěné pro živé zvučení ještě níž a bez problémů zvládají 40 Hz. Je to jen o tom, pohnout equalizérem, ta bedna ani reprák s tím nemá problém.

for tonton: pravda je, že skladeb laděných na 27 Hz asi moc není. Pro tyto účely existují tzv infrabassové bedny, které se používají např v kinech k tzv zvýšení dramatičnosti. Jsou osazené dvěma až čtyřma jedenadvacetipalcovýmy reproduktory. Pro běžné použití je ale myslím naprosto dostačující bedna s rozsahem 40-120 Hz.

for Kovalik: určitě plánuju vyrobit nějaký menší subwoofer, docela se mi líbí varianta 2x15 ale do horny s dvanáctipalcem se pouštět nechci - má to malou citlivost. Sice mě zvukem nadchnul Scooper, ale je pravda, že na převážení nebo na malé akce je příliš velký. V průběhu tří měsíců se chystám trochu rozšířit sortiment o malý subwoofer a malé satelity. Díky za tip

------------------------------------------------------------

Co se týká přemotávaných reproduktorů, tak jsem to chápal za komančů, kdy byly značkové repráky nedostupné. Po začátku devadesátých let mi to spíš připomínalo známé rčení o chcaní proti větru. V té době se dal totiž za 2500,- koupit npř Fane CLA15/150C a o něco málo dráž i jiné kvalitní reproduktory. V tu chvíli nějaké přemotávání repráků jaksi postrádalo smysl. To že se s přemotáváním repráků zabývá někdo ještě pro roce 2000 je pro mě nepochopitelné a tuto úchylku si netroufám pojmenovat. V fabrikách jako je Fane, RCF, PD, BC jsou odborníci, co se vývojem zabývají spoustu let, mají na to technologie, znalosti, měřící přístroje a spoustu jiných věcí o kterých se nám může jen zdát. Pak ale přijde kdosi s tesláckým reprákem a začne na něj motat silnější drát, protože ten slabší shořel. Nebo cíleně přemotá hromadu tesláckých repráků a má drzost je prodávat za stejnou cenu, za kterou se dá koupit reprák od RCF. Co si o tom myslím si nepřejte vědět. Jsem zastánce precizní práce a snažím se dělat všechno jak by to mělo být. Když spálím reprák, nebudu ho přemotávat, ale vyhodím celou mebránu a koupím recone kit - tak jak to doporučuje výrobce. To snad zní logicky, tak proč to dělat jinak?

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

banner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace