Odkazy

Zvukařina
wondr

wondr

Jméno: Tomáš Kudela
Hodnocení uživatele: kladné hodnocení uživatele (3) / záporné hodnocení (0)
Datum registrace: 26. 02. 2008 23:21
Telefon: 722 409086
E-mail: tom.kudela (zavináč) seznam.cz

Aktivní inzeráty uživatele

Uživatel nemá aktuální inzeráty

Hodnocení uživatelů

AD/DA převodník RME ADI - DS

16. 03. 2015 17:25  |  wave777

velice oceňuji férové jednání, děkuji a doporučuji!

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

13. 11. 2014 20:32  |  Ogi

Rychlý a spolehlivý obchodník, doporučuji !

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

YAMAHA SPX900

11. 04. 2011 20:04  |  Tudy

Prodal jsem Tomovi zvukovou kartu EWS88D. Převzetí dobírky proběhlo bez zbytečných průtahů, za což děkuji a doporučuji Toma jako spolehlivého kupujícího.

Hodnocení: kladné hodnocení (1)

Diskuze uživatele

30. 10. 2012 23:09  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

Martine77, vyber s některý koncert na www.kofe-IN.cz, klubart.cz, musicclub13.cz. Většinu z nich zvučime.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

Re

30. 10. 2012 00:26  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

Je dobře, že se shodneme na tom, že Jonovy kurzy jsou velkým přínosem pro naši práci. A to je důležité. A jestli nám to bude hrát basově, nebo středově je jen na individualitě zvukaře a na jeho uchu. Jonův mix je dokonalý v tom, že si zvuk uděĺate tak jak to potřebujete a cítíte. Ale musíte si sestavit hardware, tak jak to doporučuje Jon. A to co nás učil je ten základ, ze kterého vycházíte. Výsledek je už jen na vás. Určitě doporučuji kurz masteringu a i individuální konzultace jsou výborné. Posune vás to o další kilometr, byť je to trošku dražší. A nezoufejte pokud vám to nehraje hned podle vašich představ, hlavně u LIVE. Chce to cvik a praxi. A trpělivost. Taky s tím ještě někdy bojuji. To kolega Frenk už to má na live zmáknute :-). Klobouk dolů.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

Re

24. 10. 2012 20:21  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

Práci Frenka78 dobře znám, střídám se s ním v klubech a taky jsem absolvoval kompletní kurz Jona. Filipova práce se zukem je jedna z nejlepších co jsem kdy slyšel a jak sám příznává, i díky Jonovi. Pánové kritici, vůbec nevíte o čem mluvíte, napřed si poslechěte jak to hraje absolventům Jonova kurzu a pak kritizujete. Ing.Tomáš Kudela, zvukař Slezského divadla v Opavě.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

18. 11. 2011 22:34  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

Jonova technika funguje naprosto precizně i na live. Je to úplně jedno jestli děláte mix ve studiu nebo živě na koncertě, jonova technika je univerzální a platí obecně, tak jako platí obecné fyzikální zákony. Je třeba ji vstřebat, pochopit a aplikovat. Nemá cenu na ní něco měnit, to jsem zkoušel a s pokorou jsem se vrátil zpátky k původní Jonově technice. Jak Jon níže napsal, neřešil ještě otázky designu a nastavení PA. To je další pole neorané v našich končinách. Ruku na srdce kolegové, jak se vám kolikrát hraje na ty hromady nábytku které vám rental agentury nachystají po stanách stage?

Jinak zdravím tě Jone a čest tvé práci.



pro hawkens1 - tak to nečti, když tě to nezajímá a neotravuj tady kecama. Když se ti to nelíbí, doporučuji BAZOS.CZ, tam se vyřádíš.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

29. 09. 2011 23:46  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

bohužel momentbrno je to tak, někdy je to fakt hrůza. Pánové jeďte za Jonem a pozorně poslouchejte. I vy naši slavnější a zkušenější kolegové. Dělám s tou technikou víc jak půl roku a pořád ještě objevuji další a další vychytávky. Jak jsem si myslel, že po měsíci už to zvládám úplně a můžu radit, tak to byl teda hrubý omyl(tímto zdravím marcuse). Je to jako hra, až máte zmáknutý jeden level, postupujete do dalšího. Pánové, co už máte kurz za sebou a teď se s tím moříte, berte jonovu techniku jako dogma, jestli se vám něco nelíbí, tak se dostáváte do druhého levelu. Nemá smysl točit knoflíky jinak než Jon přednáší, je to někde dále, přijdete na to. Jon to má fakt zmáknuté.



A to se tady ještě vůbec nebavíme o tom, jak se má správně postavit a naladit PA. Tady naše lidová tvořivost opravdu nezná mezí. To je další a naprosto podstatná věc, kterou mnozí hodně podceňují, nebo spíše o tomto problému neví.



Hodně zdaru vaší práci

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

:-)

02. 08. 2011 22:35  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

jsem rád, že vám to šlape kluci. Jon je fakt machr, máte úplně stejné pocity jako já, když jsem se vrátil z Jonova kurzu. A počkejte za pár týdnů, jak vám to teprve začne šlapat. Hodně úspěchů přeji.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

29. 06. 2011 17:06  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

markuci, máš ve 100%pravdu. Jonova technika je universální ale spíše v oblasti stylu, žánru a hudebního tělesa, tedy že funguje universálně s dobrými výsledky na jazz, rock, metal, muzikál i dechovku. Když to přeženu, když na live máš v pultu presety s jonovou technikou, uděláš zvukovku kde nastavíš gain a panoramu a tím pro tebe kšeft končí a můžeš na pivo, protože dále to může odjet i bedňák a je úplně jedno, kolik kapel se ti tam vystřídá a jestli mají fendry gibsony nebo kytary stagg. A jestli si míchal ve studiu podle jona, určitě si zjistil, že na mixu první písničky strávíš cca 1-2hodiny a ostatní máš smíchané za 20minut. Neuvěřitelně to šetří čas. To co dělá zvukaře zvukařem a osobností, je jak ti právě hrají jednotlivé styly a žánry a jak se ti podaří podtrhout a vyjádřit styl kapely a písničky. Když to shrnu, 90% práce zvukaře je universální technika a 10% je to, co tam dá zvukař ze sebe a čím udělá sound a podtrhne výkon kapely. Velmi rád bych s tebou probral zkušenosti s jonovou technikou, ale tady to nejde, to bychom kazili Jonovy kšefty. Jestli máš zájem napiš na tom.kudela@seznam.cz. Určitě si budeme mít co říci. Můžou samozřejmě psát i ostatní účastníci kurzu, ale pardon, ověřím si u jona jestli máte za sebou už kurz mixu, jinak to nejde, slíbil jsem to Jonovi.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

29. 06. 2011 00:21  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

máš pravdu markuci, ale jon nikdy neřekl, že jeho technika je dogma.Našel jsem si svůj styl, ale vychází do puntíku z jonovy techniky. Divadlo a muzikály je specifikum, a vůbec když ti zpívají na 12 portů a hraje ti těleso v plné orchestraci 110lidí. Když ti ale dojde, jak to má hrát v PA a co je vlastně podstatné v mixu a dáš to dohromady s tím co tě učil jon, pohneš jen jedním knoflíkem na basové frekvenci do leva a máš to kupě. Uložil jsem si jonovu techniku jako presety do midasu i yamahy a už mě nic nepřekvapí. Prostě to hraje a je jen na tobě, co slyšíš a co se ti líbí a stačí jen drobné úpravy a je to na 100%. A zvukař je v podstatě taky interpret a musí dát do mixu i svou osobnost, jinak by to byla pro posluchače nuda. Pokud to není rádoby profík, pak to končí katastrofou. Jinak hodně zdaru ve tvé práci. A jestli si dělal 4tet s jonovou technikou, musela to být nádhera. Držím palce.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

06. 06. 2011 23:25  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

jone, svatá pravda o aparatuře, není to vybavením, ale rukama a hlavou zvukaře. když je zvukař amatér, tak i Meyersoud hraje jak z pr... naopak, zažil jsem na festivalech i aparatury made in doma, a hrálo to úžasně. A loni nás s kapelou zvučil pán z Ostavy, je to známý zvukař, dělá i pro televizi, nechci jmenovat, měl PA sbíraniko JBL, efekt rack nic moc, obyčejný allen heat mix a ten zvuk byl prostě NA 100%. Zlatý ruce. A ještě k jonově technice : funguje na live, studio, divadlo, zkrátka všude. Ale co je podstatné-naučí vás uvažovat jak dát zvuk dohromady a co je vlastně důležité ať celkový mix ve studiu i na live hraje dobře. Pořád s touto technikou pracuji a objevuji další a další možnosti. Víte pak jak nazvučit symfonický orchestr a nepotřebujete k tomu 48 mikrofonů a šavlí, stačí 6, jak zvučit zpěvy v jazzu, v metalu, nebo jen s piánem, a tak dále. Prostě vám to všechno dojde. Je to naprosto jednoduché.

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

24. 05. 2011 23:26  |  wondr kladné hodnocení (3) / záporné hodnocení (0)

ještě jednu poznámku bych si dovolil-nepodceňujte úvodní kurz o místnosti kde děláte mix, o monitorech, akustice a tak dále. Já si hned svou režii úplně překopal a je to znát. A kolegové, samozřejmě se dívám na vaše stránky, jak to máte zařízené a co používáte (pardon, ale člověk musí mít přehled co dělá konkurence) a mohu vám říct, že dost z vás má režii postavenou uplně špatně. Tím vás ale nijak nechci prudit. Je na vás, jestli s tím chcete něco dělat, minimálně si aspoň něco o tom poslechnout.



a jěště něco : Jone, určitě by nebylo od věci obdržet po dokončení kurzu nějaký certifikát o absolvování. Mám ve studiu šikovné místo kam bych ho pověsil :-).

Hodnocení komentáře: (0) / (0)

banner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace